خب خیلیها هنوز وایت ویند رو نمیشناسن و خبر ندارن چی هست و چه کاربردی داره. من البته وبلاگ شخصی خودم رو دارم و قرار نیست اینجا زیاد بنویسم. اما از اونجا که در آینده نزدیک و با رشد روز افزون بلواسکای، وایت ویند هم احتمالا سر زبونها میافته گفتم بد نیست توی همین جا یه توضیح کوچیک بدم که چی هست و آیا لازمه بهش توجه کنیم یا نه؟
وایت ویند پلتفرم وبلاگنویسیه؟
به طور خلاصه بخوام بگم، آره یه جورایی این حرف درسته. اینجا یه سرویس برای وبلاگنویسیه اما هنوز خیلی خیلی تازه وارده و کلی کار داره تا بشه بهش به چشم یه رقیب برای بقیه پلتفرمهای مطرح وبلاگنویسی نگاه کرد. اما چیزی که وایت ویند رو از اکثر رقبا متمایز میکنه، ارتباطش با بلواسکایه.
بلواسکای چه ربطی به وایت ویند داره؟
ربط این دو تا بهم برمیگرده به AT Protocol. آره! وایت ویند هم مثل بلواسکای از همین پروتکل استفاده میکنه. حالا این یعنی چی؟ برای اینکه بهتر متوجه بشی چی میگم بهتره بری این نوشته رو توی وبلاگم بخونی:
بلواسکای چیه و چه فرقی با ماستودون داره؟
به طور خلاصه بخوام بگم، وایت ویند هم یکی دیگه از اپلیکیشنهاییه که قراره روی این پروتکل ساخته بشه و خوبیش اینه که شما برای استفاده از وایت ویند به هیچ چیزی بیشتر از یه اکانت توی بلواسکای ندارید و یوزرنیمتون هم همون یوزرنیم بلواسکایتون هست. یه خوبی دیگه هم داره و اونم اینه که هر کسی توی بلواسکای نسبت به پست وبلاگتون توی وایت ویند واکنش نشون بده یعنی مثلا لایک کنه یا کامنت بذاره، اون ریاکشن زیر پست وبلاگتون توی وایتویند به نمایش گذاشته میشه. انگار همه چیز به هم وصله
این قابلیت قشنگ رو AT Protocol فراهم میکنه در اصل یه پروتکل برای فدیورس هست. اگر نمیدونی فدیورس چیه پیشنهاد میکنم مقاله زیر رو توی وبلاگم بخونی:
کار کردن با وایت ویند راحته؟
وایت ویند هنوز اول راهه و خیلی از امکانات رو نداره. اما اگه سینتکس HTML رو بلد باشی خیلی راحت میتونی با وایت ویند کار کنی و توش بنویسی. اگه بخوای متن رو راست به چپ بنویسی یا لینک بذاری یا لیست به نوشته اضافه کنی باید یه دانش مختصری از HTML داشته باشی که البته اصلا چیز پیچیدهای هم نیست.
پس واسه وبلاگنویسی باید برم سراغ وایت ویند؟
قطعا نه. البته که اینجا هم جالبه ولی در مقایسه با وردپرس عددی به حساب نمیاد. جدا از اینکه قدرت شخصیسازی کردن و توانمندیهای وردپرس خیلی بیشتره، باید بگم برای یه بلاگر فارسی نویس حداقل تا مدتها هیچی جای وردپرس رو نمیگیره. گذشته از این، وردپرس هم یه سیستم مدیریت محتوای متن بازه که اون رو هم میشه به AT Protocol وصل کرد، پس با وردپرس نه تنها چیزی رو از دست نمیدی، بلکه در مقایسه با وایت ویند دستت خیلی بازتره.